Leedus alates 7.11 üleriigiline karantiin, täiendatud 16.11, uuendatud 25.11 ja 30.11

Riiki sisenemise tingimusedAjavahemikul 30.11-06.12 võivad Eesti kodanikud ja residendid Leetu reisida ilma liikumispiiranguteta. Juhul kui  Leetu saabutakse Euroopa Liidu „valgusfoori“ põhimõttel halli ehk ebaselge nakatumisriskiga riikidest, tuleb Leetu saabumisel jääda 10 päevaks eneseisolatsiooni või esitada 48 h enne Leetu sisenemist tehtud PCR-testi negatiivne tulemus.

NB! Isolatsiooni ei pea jääma ega testi esitama juhul kui Leedut läbitakse transiidina, s.t. lennujaama transiitsoonist ei väljuta, maad mööda reisides tehakse peatusi vaid tankimise, hügieeni jm põhjendatud vajadusel. Samuti kehtib erand neile, kes tulevad Leetu tööalasel, õppimise-, hädavajaliku ravi- või perekondlikul põhjusel.

Reisijad, kes saabuvad või pöörduvad Leetu tagasi lennuki, laeva või bussiga, peavad elektrooniliselt täitma isikuandmete ankeedi ning esitama selle kinnituseks saadud QR-koodi. Kui reisijal puudub mobiiliseade või internetiühendus, peab ankeedi elektroonilise täitmise või erandjuhul paberil täitmise võimaldama ja hiljemalt ühe päeva jooksul riiklikule rahvatervise keskusele esitama vastav transporditeenuse osutaja. Autoga või jalgsi reisijad peavad ankeedi täitma hiljemalt 12 tunni jooksul pärast Leetu sisenemist. Registreerimisvormi reale “ Your Medical care center in Lithuania” võib märkida “registreerimata”. NB! Ankeeti ei pea täitma reisijad, kes läbivad Leedut transiidina.

Riigisisesed piirangud:

Leedus kehtib üleriigiline karantiin alates  07.11 kell 00.00 kuni 17.12 kell 24.00. Restoranid ja kohvikud (v.a. take-away), kinod-teatrid-muuseumid on suletud ning kultuuri-, meelelahutuse- ja spordiüritusi ei toimu. Toidupoed, kaubanduskeskused, apteegid jm müügikohad on avatud.

Olulisemad piirangud:

  • Maskikandmise kohustus alates 6. eluaastast kõikides avalikes kohtades nii sees kui väljas.
  • Avalikes kohtades võib korraga liikuda kuni 5 inimest, hoida 2 meetrist vahet, ühiskondlikus transpordis 1 meeter vahet.

Loe lähemalt siit: https://koronastop.lrv.lt/en/news/nationwide-lockdown-as-of-saturday

Transiit läbi Leedu Eestisse: transiit on lubatud.

NB! Alates 29.10 on piiriületus Valgevene ja Leedu vahel reisijatele peatatud. 

Vene Föderatsiooni Kaliningradi oblasti ja Leedu vahel toimub piiratud alusel liikumine järgmistes piiripunktides: Kybartai – Tšernõševskoje, Panemunė – Sovetsk.

Juhime tähelepanu sellele, et Leedu võib muuta riiki sisenemise ja seal viibimise tingimusi, uuendused jõustuvad reeglina esmaspäeviti.
Lisainfo leitav Leedu Välisministeeriumi kodulehel. Täiendavate küsimuste korral soovitame pöörduda Leedu saatkonna poole Tallinnas.